Friluftslivets år 2025 vil leggje spesielt vekt på å inspirere til å oppdage nærnatur, invitere andre med ut og prøve ut nye friluftsaktivitetar.

Disse organisasjonene får midler til Friluftslivets år 2025

De får tilsammen 25 millionar kroner som skal bidra til friluftslivsaktivitet for alle i hele landet under Friluftslivets år 2025

Publisert

 Sjå fullstendig oversikt over kven som har fått tilskot som vedlegg nedst i saka.

– Friluftsliv bidreg til trivsel og god helse, og regjeringa ønskjer at alle skal ha høve til å vere ute i naturen jamleg. Friluftlivets år 2025 vil innehalde mange aktivitetar og arrangement som vil motivere til friluftsliv, og vise kva moglegheiter for friluftsliv som finst i heile landet. Eg håpar året vil gi kunnskap og inspirasjon til både dei som er nye i friluftslivet og dei meir erfarne, seier Tore O. Sandvik, klima- og miljøminister.

– Friluftsliv er for alle. Organisasjonane som får tilskot frå Friluftslivets år 2025 representerer eit breitt spekter av friluftslivsaktivitetar for heile befolkninga, som bidreg til at alle kan finne friluftsgleda si, seier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Slik går markeringa føre seg

Friluftlivets år 2025 vil leggje spesielt vekt på å inspirere til å oppdage nærnatur, invitere andre med ut og prøve ut nye friluftsaktivitetar. Det vil bli mykje merksemd om friluftsliv i heile landet og heile befolkninga er invitert til å delta. Norsk Friluftsliv er prosjekteigar og har prosjektleiinga for Friluftslivets år 2025.

Blant dei totalt 25 tilskotsmottakarane under Friluftslivets år 2025 finn vi 4H Norge og La Humla Suse:

4H Norge – Heile Noreg blir med 4H på tur

4H Norge får 1 500 000 kroner til å invitere ikkje-organiserte barn (8-10 år) til 150 gratis arrangement i heile landet. Målsetjinga med tiltaket er å inkludere barn med interesse for dyr, naturbruk og friluftsliv slik at dei kan finne friluftsgleda si, og bli ein del av fellesskapen ved friluftslivet.

La Humla Suse – Humlar på tur

La Humla Suse får 500 000 kroner til opplæring av turleiarar og gjennomføring av humlevandringar for barn og unge i samarbeid med DNTs Turboklubber og Barnas Turlag. Målet med tiltaket er å få barn og unge ut på tur, samtidig som dei blir engasjerte i artsmangfaldet som er å finne langs stien. Tilbod om humlevandringar legg til rette for friluftsliv med ein tilleggsverdi.

Les meir om Friluftslivets år 2025 her: https://friluftslivetsar.no/om-friluftslivets-%C3%A5r

Friluftsliv for alle

Med tilskotsordninga Friluftslivets år skal landsdekkjande organisasjonar få høve til å planleggje, organisere og gjennomføre større, koordinerte satsingar som involverer store delar av det regionale og lokale laget til organisasjonane og der same/tilsvarande tiltak blir gjennomførte i store delar av landet.

Formålet med ordninga er å halde oppe og helst auke deltakinga i friluftsliv i alle grupper i befolkninga. Berekraftig friluftsliv, friluftsliv for alle, friluftsliv i nærmiljøet og friluftslivets verknad på fysisk og psykisk helse er sentrale fokusområde. I tillegg skal året løfte fram det frivillige arbeidet i organisasjonane.

Desse tiltaka får støtte

Sjå prosjekta som får støtte i vedlagde PDF-fil.

Miljødirektoratet har ansvaret for løyvinga og har behandla søknadene.

Tildelinga er avklart i 2024 som grunnlag for planlegging, men utbetaling skjer først i 2025.

Les meir om Friluftslivets år: https://friluftslivetsar.no/

PDF: Friluftslivets år 2025 tilsagn.pdf

Powered by Labrador CMS