Årets beste: På Glitterheim finner du Norges beste DNT-hyttefrokost.
Årets beste: På Glitterheim finner du Norges beste DNT-hyttefrokost.

DNT-hytta Glitterheim i Jotunheimen vant DNTs Frokostkåring 2024

Selv om Glitterheim stakk av med prisen for beste frokost, fikk andre hytter også frokost-skryt. DNT tror flere vektlegger matopplevelser når de legger årets ferieplaner.

Publisert

I fjor spurte Den Norske Turistforening (DNT) gjestene på de betjente hyttene hva de syntes om frokosten. Responsen på kåringen var overveldende positiv, og DNT-hytta Glitterheim i Jotunheimen kan nå smykke seg med seieren i DNTs Frokostkåring 2024. – Dette var en hyggelig overraskelse å få langt inne på fjellet, sier Tone og Knut Vole. De er vertskap på Glitterheim, og er nå i full gang med å gjøre klar til påsken.– En flott dag i fjellet starter alltid med en god frokost! Nå gleder vi oss til påske og blide påskegjester som skal oppleve fjellheimen vår, sier vertskapet.

Store matopplevelser i fokus

DNT har lenge jobbet med satsing på mat, der bærekraft, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. Med flere lokale råvarer og fokus på bærekraft har DNTs betjente hytter blitt enda bedre på mat. Et av av høydepunktene med å besøke en DNT-hytte er god mat. Når du besøker en DNT-hytte kan du forvente å få en frokost som gir energi, smaker godt og er i tråd med det DNT ellers står for: Det naturvennlige, inkluderende og enkle friluftslivet, sier Tor Kåpvik, generalsekretær i DNT.

Flere steder er DNTs hytter i ferd med å fylle seg til påsken, og allerede nå ser DNT at flere er i gang med å planlegge sommeren på en DNT-hytte. Kåpvik tror blant annet det henger sammen med mattilbudet på DNTs hytter.– Jeg tror noe av grunnen er at flere søker seg mot lokale og autentiske opplevelser i tråd med naturen og det kortreiste, og at flere prioriterer bærekraft når de planlegger ferien. God mat er en del av turopplevelsen, og på DNT-hyttene får du mange lokale smaker. Det tror jeg flere setter pris på, sier Kåpvik

Folk vil ha mat med lokalt preg

Kåpvik tror at flere reisende ønsker seg lokale råvarer og mat med et lokalt preg. Med påsken rett rundt hjørnet, står rundt 30 betjente DNT-hytter klare til å ta imot sultne turgåere.– God mat er en god del av turopplevelsen. Vi ønsker at flere skal få oppleve det området man er på besøk i har å by på. Lokale oster og skinker, syltetøy og gode råvarer - dette landet har ikke bare flott natur å by på. Det vil vi bidra til at flere får nyte, slår Kåpvik fast. 

Koselig, lokalt og hjemmelaget

DNT-hytta Glitterheim sin frokost endte opp med en gjennomsnittlig vurdering på 4,85. En hjemmekoselig frokostopplevelse med lokale og hjemmelagde produkter, blir flere ganger nevnt i svarene fra gjestene.

Glitterheim var heller ikke alene om å få pris i forbindelse med frokostkåringen. Høy kvalitet og ferskhet på bakevarer gjør at Kobberhaughytta i Nordmarka får tilsendt planketten «Beste bakverk DNT-frokosten 2024».Allergier? Vegetarianer? Ingen problem for Storerikvollen i Sylan. De stikker av med prisen «Beste utvalg DNT-frokosten 2024». 

Powered by Labrador CMS