En egen dag er viet friluftsliv og psykisk helse på Camp Villmark i år
På denne dagen vil det handle om hva slags effekt friluftsliv har på folks helse
Fredag 15. mars er datoen. Tema er friluftslivets helsefremmende effekter og hvordan en kan anvende naturen som terapirom, skriver Napha.
– Vi ser stadig mer dokumentasjon på den positive effekten friluftsliv har på psykiske helse. Dette er noe vi ønsker å bidra til å løfte frem på Camp Villmark i år, sier Per Anders Iversen, prosjektleder for Camp Villmark.
Iversen slår fast at programmet ikke er 100 prosent spikret ennå, men at foredragsholderne vil være en blanding av fagfolk, forskere og friluftprofiler, som vil dele kunnskap og erfaringer innen tema friluftsliv og folkehelse.
Blant foredragsholerne i år er Steinar Krokstad, NTNU-professor og sentral i satsingen ABC for psykisk helse, Are Lerstein fra Medvandrerne og Johanne Refseth (psykologmedsovepose.no)
Iversen håper temaet for konferansen vil appellere til personer som jobber med friluftsliv og helse, både innen kommunal og privat sektor, sykehus, frivillighet, skole og barnehager.Han peker på at dette er en målgruppe som tradisjonelt sett ikke har vært særlig representert hos dem, men håper mange vil melde seg på.
– Arrangementet kan nok bli til inspirasjon for mange der ute, sier Iversen.
For å få dagskonferansen med helsetema på plass, har Camp Villmark samarbeidet med Medvandrerne, ABC for god psykisk helse, KORUS, NAPHA og Norsk Forening for Utendørsterapi.
Camp Villmark ble arrangert første gang i april 2015, og er en videreutvikling av den tradisjonsrike Villmarksmessen, som har blitt arrangert hvert år fra 1982.