Gjensidigestiftelsen bidrar med 50 millioner kroner til naturbaserte aktiviteter

Ni landsdekkende frivillige organisasjoner får til sammen 50 millioner kroner for at flere skal komme seg ut i naturen i 2025.

Publisert

Flere får et aktivitetstilbud i nærnaturen

Organisasjonene som får støtte fra Gjensidigestiftelsen er Friluftsrådenes Landsforbund, DNT, Norges Røde Kors, Kirkens bymisjon, Sunnaasstiftelsen, Redd Barna, Norske Kvinners Sanitetsforening, Norges Speiderforbund og Norges Seilforbund. – Midlene går både til styrking av eksisterende tilbud, og til etablering av nye tilbud. Vi har stor tro på at disse organisasjonene vil bidra til at flere kommer seg ut i naturen, og spesielt de som ikke er aktive i dag, sier leder for utdelinger i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Tollånes.

En styrking av Friluftslivets år

I 2025 er det Friluftslivets år, og Gjensidigestiftelsen ønsker å bidra til dette gjennom en storstilt satsing kalt Naturglede. Denne utlysningen er en del av denne satsingen, og de ni organisasjonene skal bidra til varierte aktiviteter over hele landet. - Det var stor interesse for utlysningen, og vi fikk inn mange søknader. Så vi ser at det er stort behov for å gi et løft på dette området, sier Tollånes. 

En del av en større satsing

Utlysningen er en del av Gjensidigestiftelsens Naturgledesatsing, som blant annet skal bidra til å gi et løft for friluftslivet gjennom flere år. Satsingen har en kostnadsramme på 200 millioner kroner, og har som hovedmål å fremme økt og bærekraftig bruk av naturen.

Satsingen er delt i tre temaområder. I tillegg til utlysningen "Aktiv i naturen" er det også en satsing på fysisk tilrettelegging i områder og anlegg for naturbaserte aktiviteter for personer med særskilte behov. Den tredje delen av satsingen rettes mot oppvekst og utdanning, hvor naturen som læringsarena vil styrke samarbeid med frivillige friluftslivsorganisasjoner om å utnytte naturen både som et læringsrom, kilde til læring og mestring i skole og barnehage. Dette skal oppnås gjennom et godt samarbeid med universiteter og høyskoler, ansatte i skoler og barnehager.

Her kan du lese mer om satsingen på Gjensidigestiftelsens nettside.

Powered by Labrador CMS