Det har ikke manglet på rapporter den siste tiden om at tilstanden i Oslofjorden stadig forverres. Nå krever ti lokallag i Naturforbundet et møte med klima- og miljøministeren.

Naturvernforbundet frykter økosystemet i Oslofjorden vil kollapse

Ti lokallag i Naturforbundet krever et møte med fiskeriministeren for å be om ytterligere tiltak for å hjelpe økosystemet i Oslofjorden

Publisert

– Vi frykter at økosystemet i Oslofjorden vil kollapse, slik forskere har påpekt er i ferd med å skje. Å redde Oslofjorden er fortsatt mulig, men det krever rask handling, og vi forstår ikke hvorfor politikerne nøler, sier leder Henrik Hovland i Naturvernforbundet Oslo Nord.

Lokallaget har, sammen med ni andre lokallag fra Oslofjord-kommuner, sendt et brev til fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap). Der uttrykker de bekymring over statusen i Oslofjorden.

De siste årene har flere forskere pekt på at Oslofjordens tilstand stadig forverres av blant annet både kloakkutslipp og overfiske.

Tidligere denne måneden kom Miljødirektoratet med en anbefaling om stans av all fiske i områder i Indre Oslofjord. Klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap) mente rapporten la et godt grunnlag for regjeringens arbeid for å vurdere videre tiltak i fjorden.

Naturvernforbundet mener det er på høy tid med totalforbud mot fiske av både kommersiell og privat art.

– Næringsinteresser og fritidsfiskere lukker øynene for alvoret i situasjonen når de argumenterer mot nullfiskeområder som tiltak, som er det forskerne har anbefalt. I praksis argumenterer de for å skjære over grenen de sitter på, mener Hovland.

Powered by Labrador CMS